Image11-siteBend GRATE je nastao 2007.godine. Debi album “Prodaj nas” objavio je 2009. godine u izdanju Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Tokom priprema za snimanje drugog albuma, GRATE je doživeo ozbiljne kadrovske promene, koje su neminovno dovele do i drugačijeg zvučnog izraza.

Bend se potpuno okrenuo pisanju tekstova na maternjem jeziku, a zvučno se približio modernom alternativnom roku. Krajem proleća 2013. godine, GRATE je objavio drugi album “Volim da hodam”, za izdavačku kuću “Long play” iz Beograda. Producenti albuma su gitarista benda Dragan Alimpijević Pik i basista benda Goblini Vladislav Kokotović, čija je težnja bila da u produkciji što više postignu ogoljen i minimalistički zvuk.

Album je pripreman više od dve godine i ukupno sadrži devet pesama, snimljenih u studiju “Road”. Sa albuma su skinuti singlovi “Lepljiv mrak”, “Paranoja”, “Revolucija” (u kojoj gostuje frontmen Goblina Branko Golubović-Golub) “Volim da hodam” i “Srebro”, koji su veoma zapaženo prošli na svim relevantnim domaćim top listama (Hit 202, Gruvanje, Jelen top 10…).

Tokom 2013. i 2014. godine bend se susreo sa publikom na nekoliko velikih domaćih festivala (Belgrade Beer fest, Arsenal fest Kragujevac, Long night festival, Kulpin fest, Koncert godine) i uspešno promovisao svoj novi album.

24.aprila 2015. godine objavljen je treći studijski album grupe GRATE pod nazivom “Ne mogu, neću, ne znam i ne želim”

GRATE danas radi u postavi:

Goran Beg (gitara, vokal), Pik (gitara),  Zoltan Šimon (bubnjevi).

DISKOGRAFIJA:

“Prodaj nas” (2009. SKC Novi Sad)
“Volim da hodam” (2013. Long Play)
“Ne mogu, neću, ne znam i ne želim” (2015. Odličan Hrčak)

OFICIJELNI LINKOVI:

http://www.grateband.com
http://www.facebook.com/bandgrate
http://twitter.com/grateband
http://soundcloud.com/grate
http://grateband.bandcamp.com
http://www.youtube.com/grateband